Sunday, April 30, 2017

video
There is no #border here Mr. #Trump. Netherlands, the second đŸ˜ŽđŸ˜œđŸ‘» Baarle Nassau-Baarle Hertog. 

Wednesday, April 26, 2017

She

📝📝📚📚
She never liked working there. It has almost been two years since the first time she had set foot in there and she still couldn’t get used to the smell of wet newspapers coming from unsold paper stacks that were kept in the basement. A group of people yelling and talking at the same time, some smoking in the front room and the others talking to themselves, sitting in front of their computers. She walked without noticing anyone, yet she could feel the weight of their eyes on her shoulders. She was turning red and she hated it. She just didn’t need it at that moment, not until...

Ajo nuk e kishte pëlqyer asnjëherë atë vend pune. Po bëheshin pothuajse dy vjet që kur kishte vënë këmbën për herë të parë dhe ende nuk po mësohej me erën e lagësht të gazetave, që vinte nga bodrumi ku mbaheshin stoqet e pashituara. Një grup njerëzisht bërtisnin e flisnin në të njëjtën kohë, disa të tjerë pinin cigare në paradhomë, ndërsa disa të tjerë flisnin me vete para kompjuterit. Ajo ecte pa parë askënd, ndjente mbi supe dhjetëra sy. Po skuqej. Sa e urrente këtë gjë. Ishte pika e saj e dobët. Nuk i duhej në ato momente, jo deri sa...

Translated by S. Duli

Coming soon...)

#amwriting, #LovetoRead, #amreading

http://amzn.to/2hKMnCV

Monday, April 24, 2017

Next day, Ana got dressed. A black figure-hugging skirt, just above the knee, accentuated her curvaceous bottom; her low-cut neckline left the door open to fantasy. She tied her hair back. Her eyes glowed and her heart raced so fast it was coming out of chest. Delicately, she lined her eyes with black pencil: with the same rhythm, she applied some mascara and, at the end, some bright lipstick. She resembled a modern version of a geisha. This wild lady was ready for some craziness. Ana set off to God knows where.

Ana u vesh. NjĂ« fund i zi, pak mbi gju qĂ« i rrinte ngjitur pas trupit, ia nxirrte nĂ« pah vithet e hedhura, dekolteja linte hapur rrugĂ«n pĂ«r fantazi. FlokĂ«t i mblodhi shtrĂ«ngur pas kokĂ«s, sytĂ« i vezĂ«llinin, ndĂ«rsa zemra i rrihte aq fort, sa dukej se do t’i dilte nga kraharori. Me delikatesĂ« shkoi mbi qepalla njĂ« laps tĂ« zi, me po tĂ« njĂ«jtin ritĂ«m rimelin e nĂ« fund njĂ« buzĂ«kuq tĂ« ndezur. Ngjasonte me njĂ« geishĂ« tĂ« versionit modern. Kjo femĂ«r e prapĂ«, ishte gati pĂ«r marrĂ«zi. U nis e njĂ« Zot e di se ku.


pict by art_of_maria

http://amzn.to/2px2MPq


Friday, April 21, 2017

Scared to face the reality

You could see women getting dressed in front of mirrors, putting make-up on to deceive men during the day. 'They are like me Andrea, me and those women, we do the same, we don’t face the reality, but instead of make-up I use my wheelchair,’ he said

Shqip më poshtë:

Prej andej mund të kundroje gratë teksa visheshin para pasqyrës, trukoheshin për të mashtruar burrat gjatë ditës.

'Ato janë si unë Andrea, unë dha ato gra jemi njëlloj, bëjmë të njëjtën gjë, ne nuk e pranojmë realitetin; por në vend të makiazhit, unë fshihem pas një karrigeje me rrota'.

Wednesday, April 19, 2017

Monday, April 17, 2017

It is all about likes

It was all about money! Now, it is all about likes 😎😉
Na ishte një herë e gjitha për para! Sot, është e gjitha për like

Friday, April 14, 2017

Where to hangout in the Netherlands


Everywhere! You can enjoy a glass of wine at the egde of the canals in Amsterdam, it has a special view. When the sun shines (which is a rare occasion) and he gives his final kiss of the day, people accept it by drinking wine, sitting on their terraces. It's like in the movies, catch the moment! You can find something nice to do at the narrow streets of the Hague, or at the famous beach of Scheveningen. You can also visit Utrecht, or Rotterdam. At 'Oude Haven' (original name in dutch) close to the Cubic Houses, or Markthaal you will find a lot to do. Take some pictures, drink something on the run, or buy some dutch cheese in Markthaal. Don't forget to visit museums, which are a lot. Despite Amsterdam, a noisy city, where the night and the day don't have a break, at the other cities, life is more quiet. Maybe is not for nothing that the former Queen, and the King of now, have chosen Wassenaar (close to the Hague) to live.


Part of my interview at ' Madame Mapo Magazine'

http://www.madamemapo.al/teuta-metra-roterdami-i-dashurise/

Ku të kthesh një gotë në Holandë

Gjithandej! TĂ« shijon njĂ« gotĂ« verĂ« edhe buzĂ« rrugĂ«s pranĂ« kanaleve tĂ« famshme tĂ« Amsterdamit, Ă«shtĂ« njĂ« pamje e rrallĂ«. Kur Ă«shtĂ« diell dhe pak ngrohtĂ«, tĂ« rinjtĂ« ulen nĂ«pĂ«r kĂ«to bordura dhe kalojnĂ« disa momente nĂ« harmoni me njĂ«ri-tjetrin. ËshtĂ« si nĂ«pĂ«r filma, i gĂ«zohen momentit. Por mund tĂ« shkosh dhe nĂ«pĂ«r rrugicat e ngushta tĂ« HagĂ«s, nĂ« qendrĂ«n e Utrecht-it apo portin e vjetĂ«r tĂ« Roterdamit (oude haven) ngjitur me shtĂ«pitĂ« kubike, dhe do tĂ« marrĂ«sh tĂ« njĂ«jtĂ«n kĂ«naqĂ«si. Ajo qĂ« mĂ« pĂ«lqen mĂ« shumĂ« nga Holanda Ă«shtĂ« se jeta bĂ«het njĂ«lloj, si nĂ« kryeqytet ashtu edhe nĂ« tĂ« gjitha qytet e tjetra, kudo gjen diçka interesante pĂ«r tĂ« bĂ«rĂ«. Madje, ndryshe nga Amsterdami, njĂ« kryeqytet i zhurmshĂ«m, ku nata dhe dita nuk njohin ndarje, nĂ« pjesĂ«t e tjera Ă«shtĂ« mĂ« qetĂ«si. Ndoshta jo mĂ« kot mbretĂ«resha dikur dhe mbreti i tanishĂ«m kanĂ« zgjedhur pĂ«r tĂ« jetuar  nĂ« Wassenaar, pranĂ« HagĂ«s. KĂ«tu vlen shprehja e famshme: “PranĂ« detit, pranĂ« mbretit!”

Shkëputur nga intervista ime dhënë revistës 'Madame Mapo'.

http://www.madamemapo.al/teuta-metra-roterdami-i-dashurise/